…. on ainakin allekirjoittaneelle aikalailla kaiken a ja o . Ja väittäisin etten ole yksin tässä veneessä.

En oikeen osaa ees lähteä suorittamaan ilman että on jonkinsortin ”sotasuunnitelma” kehitetty. Mieluummin hyvinkin pitkän tähtäimen, välietapeilla ettei tunnu liian ”kaukaa haetulta” ja jopa ”toivottamalta ” (se kärsimätön perisluonne 😛 ).

Valmentajan kanssa tossa hetki sitten plänättiin ja kateltiin suunnitelmat aina sinne ens keväälle asti jollon pitäis kisata fitneksessä. Joskin niin pitkän suunnitelman tekeminen on aika semmosta suurpiirteistä tässä vaiheessa, mutta mulle henk.koht. on iso asia että on se tähtäin ja järkeenkäypä plääni miten sinne päästään. Ja niin että jokainen harjoitus, treeni, aerobinen, syöminen on otettu ja jokainen MERKITSEE oikeesti. On niin turhauttavaa reenata ”vaan jotain” vaikka tottakai sekin on aina parempi kun ei mitään. Mutta mun luonne vaatii sen että on selkeä tavoite ja viä selkemmät ohjeet. Siks en lähe tätä sooloilemaan yksin vaan mulla on osaava ammattitaitoinen valmentaja <3 :).
make-a-plan
Kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, niin nyt ollaan offilla. Ja tätä mennään ainakin tonne kesäkuun loppuun asti, kaloreita nostetaan maltillisesti ylöspäin kokoajan, enimmäkseen hiilareiden osalta. Olen kituutellut liian pienillä kaloreilla reenimäärään nähden ja tähän valkku tarttu oitis, et nyt hei aineenvaihdunta taas kuosiin ja tuloksia pöytään!

ELI mitä sitten käytännössä?
No, sitä että meikä on iskenyt exceliin tän kuun alusta aina tonne kesäkuun loppuun asti, jonne mun tän hetkiset ohjeet yltää, suunnitellut reenit ja ruuat (kalorit ja makrot). Auttaa hahmottamaan miten arjen pitää rullata ja tosiaan kuten todettua mua helpottaa kun on kalenterissa ja suunnitelmassa jokainen reeni, jokainen aerobinen, ja miten noiden syömisten ny pitäis mennä näihin suhteutettuna.

Tähän malliin.reenisuunnitelma1

Ei se sen monimutkaisempaa.
Tän lisäks käytän apuna päivittäin kalorilaskuria (www.sulamo.fi) , jonne merkkaan päivittäiset kcal ja makrot. Vaihtelee useaan kertaan viikossa, jos nyt ei päivittäin ni useamman kerran kumminkin. Viikottainen keskiarvo on tiedossa ja sitä seuraan hyvinkin tarkkaan. Ko. softaan saa näppäristä myös painon, mitat, liikuntamäärät (joskin ne nyt ei varsinaisesti ole relevanttia tietoa, koska tiedän että liikun ”tarpeeksi” ja ”kovaa”, mutta onhan se mielenkiintoista dataa – etenkin jälkikäteen tsiigailtuna). Ongelmatilanteissa saattaa olla kultaakin kalliimpaa tietoa, setvittäessä missä menee vikaan ja miten voisi korjata. Etenkin kisadieetillä uskoisin tällä olevan arvo arvaamaton.

Sulamo on myös allekirjoittaneen sponsori. *Niiaa* kiitos heille! 🙂 . Sulamosta on lisää juttua täällä, että klicketi klick vaan ;).

Näiden lisäksi vielä reenipäiväkirjan pitäminen. Siitä juttua oli täällä,  klickkailen eteenpäin. Reenit ylös, helppo pitää tavoitteellista progressiota yllä ja seurata kehitystä. En siitä enempää ny höpise tässä ettei tuu kilometripostaus- heh, muutenkin bruukkaa venymään ku jaarittelen 😀 .

Mutta tosiaan meikäläisen reenisuunnittelu on näinki yksinkertaista kuin:

– treenisuunnitelma excel-taulukkoon, pitkän tähtäimen
– kcal/makro-seuranta kalorilaskurissa
– reenipäiväkirjan pitäminen

salipose

On kannattavaa ja suosittelen kaikille! Pieni vaiva iskeä noi ylös, hetken se ottaa ku istuu alas ja miettii miten treenit ois järkevä laittaa mutta nopeasti se alkaa hahmottumaan ja ainakin itellä kävi niin että aika samaa kaavaa nuo viikot tuntuvat toistavan. Tämä toki siis vaan teoriassa, käytöntä ei aina ainakaan mene aaaaivan suunnitellun mukaisesti, mutta sitten sovelletaan ja funtsitaan uudestaan miten saadaan kaikki reenit tehtyä ja syömiset safkattua fiskusti

Tykkään siinä mielessä tästä sali/fitness-touhusta että se on suhkoht vapata toimintaa kumminkin, saa reenata koska haluaa kunhan reenit tulee tehtyä. Ja etenkin näin offilla, saa syödäkin kohtuu vapaasti -tietyissä ohjeissa ja tiettyjen arvojen sisällä. Automaattisesti sitä kumminkin pyrkii valitsemaan ne fiksut valinnat ruokakoriin, ite ainakin haluan ihan syödä ne kalorina, enkä kaataa kurkusta alas 😛 – koska syöminen on kivaa ja tyytyväinen pötsi on iloinen asia 🙂 . Kisadieetillä ehtii varmasti sit olemaan toisenlaisiakin aatoksia, kröhöm, ehe :P.

 

Mutta näillä suunnitelmilla ja näillä fiiliksillä eteenpäin 🙂 . Stay tuned!

 

pääsiäisbanneri

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija