Tällä kertaa höpötystä omasta arjestani ja treenirutiinista. Että mitä siihen kuuluu ja miten arki rullaa. Tässä pintaraapaisu asiaan, tarkemmin jokaiseen osa-alueeseen pureudutaan varmasti tulevissa kirjoituksissa.

Aika harva tuntuu kirjoittelevan mitä itteasiassa reeneihin kuuluu. En sit tiä johtuuko tää tästä että jos on valmentaja ja ohjelma ni siitä halutaan pitää kynsin ja hampain kii ettei sitä haluta avata isolle yleisölle. Tavallaan ymmärrän sen, onhan ohjelmat maksettuja ja henkilökohtaisesti räätölöityjä – ainakin pitäisi siis olla (poikkeuksia ikävä kyllä löytyy, ei nimiä tähän… mutta, no todetaan vaan että näitäki löytyy).

MUTTA mä meinasin nyt vähän avata omia reenejäni. Mitään yksityiskohtaista tai sanasta sanaan copypastea omasta ohjelmastani en mäkään viitti just tosta edellä mainitusta syystä. Olen ohjelmasta maksanut ja se on tehty juuri minulle, en usko että semmosenaan ees ketään muuta palvelis. Ollaan kaikki erilaisia. Ja toisaalta taas semmonen tylsä listaus ohjelmasta ois ehkä vähän tylsää luettavaa… Mutta avataan vähän 🙂 . Tästä yleisestä reeniohjelma-jutusta tulee varmaa hölpöteltyä myöhemmin, mutta nyt siis pintaraapaisu omiin reeneihini.

Mä siis treenaan aktiivisesti, säännöllisesti ja tavoitteellisesti. Se on varmaan tullut selväksi mutta kerrattakoon vielä että tähtäimenä on kisalavat 2017 keväällä.  Ja lajina tosiaan fitness, vaparilla! Eli salilla rautaa mutkalle ja voimistelusaleissa/halleissa sitten tuota vapaaohjelma puolta. Vois väittää että aika monipuolista reeniä :). Tähän kun lisätään viä se ”oma kiva” ni ei tuu tylsää xD

IMG_2804

Reenikertoja tulee kiertoon aika monta ja ne vapaapäivät on ihan merkattava sinne kalenteriin että ne tulee pidettyä, muuten on pelko että jää pitämättä kun ”ei muka ehdi”. Pah!

Tällä hetkellä reeniohjelmaan kuuluu:

  • 4-5 x salitreeni
  • Joka reenin päätteeksi lyhyt kehonhuolto-osio (venyttelyä, putkirullausta)
  • 4 x reenin päätteeksi cardio-osuus (vaihtelee)
  • 2 x kickboxingtreeni (se edelllä mainittu ”oma kiva” 😀 – aiemmin peruskurssi, nyt jatkokurssilla heilumista – tätä ei tehä ryppyotsaisesti tai mitenkään kauheen kunnianhimoisesti. Joskin pakko sanoa että pää haluaa tässäkin kovasti kehittyä ja käy ketuttamaan jos jotain potkua/lyöntiä ei hiffaa! :D) Hyvää liikuntaa, vaihtelua treeniin JA KIVAA! 🙂 )
  • 1-2 x voimistelutreeni
  • 1-2 x treenivapaapäivä (palauttavaa liikuntaa ja lihashuoltoa)
  • Kierto on yleensä 8-12 pv, jaksamisesta ja muista menoista esim. työvuoroista riippuen  (se kuuluisa ”elämä”)

Eli tekemistä riittää jos nyt ei joka päivälle ni ainakin melkeen. Välistä joutuu ihan pakottamaan ittensä ottamaan se vapaapäivä. Pitäis muistaa ne, on meinaan vähintään yhtä tärkeitä kun reenipäivät- levossahan se kehitys tapahtuu (yhdessä oikeanlaisen syömisen kanssa). Note to youself!

 

Ihan jokaisen reenin alkuun kattava alkulämmittely. Itse lämmittelen 15-25min noilla omilla voimisteluliikkeilläni- sillä saan lyötyä ”kaks kärpästä yhdellä iskulla” kun saan kunnolla kropan, lihakset ja nivelet lämpimäksi ja saan toistoja alle vapaaohjelmaharjotteisiin. Tästä on tulossa juttua myöhemmin tarkemmin, jahka saan kuva/videomateriaalia tukemaan (epäselviä?) selityksiäni 😀 .

Näillä reeneillä siis kulkee mun arki. Ei se mitään tähtitiedettä oo, peruspuurtamista 🙂 mutta mikäs puurtaessa kun tekemisestä tykkää 🙂 .

Koska tuo kisapäätös on nyt lyöty lukkoon ja sitä kohden aletaan tosissaan kulkemaan niin muutoksia on todennäköisesti tulossa, ainakin tuohon voimistelupuoleen, jo ensi kuussa. Jahka saadaan sovittua Sannin kanssa aikataulut yhteen ja otettua seuraava yhteinen treeni. Puhetta oli että uutta voikkaohjelmaa pukkaisi jo juurikin tuota vapaaohjelmaa silmällä pitäen ja on laitettava ”isompaa vaihdetta silmään” koska tuo vuosi on semilyhyt aika, mutta kyllä siinäkin saadaan aikaiseksi. Salitreenien puolella varmaan mennään tuolla ohjelmarungolla, se on toiminut ihan hyvin. Muutoksen tarvetta katellaan sitten jos alkaa junnaamaan tai tulee ongelmia esmeks palautumisen kanssa. Pakko sanoa että toi putkirullailu on yhtä kidutusta joka kerta, mutta kyllä se on auttanut palautumisessa ihan selvästi- suosittelen. Tästäkin juttua tulossa myöhemmin.

Jatketaan! Stay tuned! 😉

 

1000x300-mass-wk43-ht-protsale-075438

 

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija