Artikkelit

AIKATAULUTUS | 4 lasta, treenit ja työ – täysi mahdottomuus?

Aikataulutus ja sen haasteet arjessa

Neljän lapsen äitinä, ja työssä käyvänä ihmisenä, täytyy kaikki olla suunniteltua ja valmiiksi tehtyä. Se on vain fakta, ja asia, josta ei voi joustaa. Teen pääasiassa aamuvuoroja. Ja viikonloppuja. Sunnuntaina myös suunnittelen koko viikon kaikki ohjelmat, menot ja muut. Apuna on seinällä oleva kalenteri.

Ruokien suunnittelu ja meal prep

Miten käytännössä tämä kaikki onnistuukaan?

No. Sunnuntaina on kokkaus päivä silloin valmistan koko viikon ruoat niin itselleni kuin lapsillenikin. Otan ruoat mukaan töihin suoraan jääkaapista joka päivä viikolla – kuinka helppoa. Teen siis kaikki dieettiruoat valmiiksi sunnuntaina jääkaappiin odottamaan viikkoa. Myös lasten ruoat teen valmiiksi koko viikolle.

Yleensä käyn ruoka kaupassa kerran viikossa – lauantaina. Lidlissä halvin käydä, kun on kuusi perheenjäsentä, tässä kohtaa edullisuus on must. 

Saatan myös sunnuntaina pistää pikkupusseja lihaa/kalaa/jauhelihaa pakastimeen hätävaralle, pussin päälle kirjoitan mitä on sisällä, ja kuinka paljon. Käytän mieluiten tuoreita kasviksia ruoan kanssa, jotka nekin on valmiiksi jo pilkottu koko viikolle (ja punnittu omalta osalta).  Lapsille valmistan keittoja, makaronilaatikkoa, perunaa ja jotain kastiketta ym.. kotiruokaa toisin sanoen siis, valmiiksi koko viikolle. Isoista laatikoista on helppo kerralla jakaa monta ateriaa.

gym-546138_640

Treenien suunnittelu ja aikataulutus

Työpäivän jälkeen haen lapset hoidosta, sitten syödään, leikitään ja illalla käyn salilla, yleensä lapset mukana lapsiparkissa.  

Mitä fitness antaa miulle? Miksi nähdä ”vaiva” suunintella omat treenit ja syömiset?

Minulle fitness on antannut paljon positiivista; ennen kaikkea olen oppinut nauttimaan taas omasta kropasta (vaikka aina on kehitettävää). Fitness antaa terveellisen elämäntavan; taidon ja halun elää ja syödä puhtaasti, ja liikkua riittävästi. Itse rakasta käydä salilla ja antaa tälle lajille kaikkeni. Omaa kehitystä on mukava seurata. Salilla saa myös uusia kavereita ja tutustuu muihin ”fitnesstyyppeihin”, ja saa myös jakaa heidän kanssaan ajatuksia koko lajista. Minulle fitness on antanut paremman elämän. Osaan nyt paremmin nauttia täysin rinnoin itsestäni ja terveellisestä sekä puhtaasta ravinnosta aiempien haasteiden jälkeen, joista voitkin lukea lisää kirjoittajaprofiilistani.

heart-991263_640Heidi Höglund

Heidi Höglund

Mass Ambassador

Heidi valmistuu tuleviin kilpailuihin kokkina työskentelyn ohella. Heidi kuuluu monien muiden MAss Ambassadorien tapaan Team Beyond Belief -kisatiimiin. Heidi on neljän lapsen äiti, joista yksi on koulun juuri aloittava, toiset vielä pieniä ja välillä 2-6 v. Heidi asuu perheineen Paraisilla. Arki vaatii todellista aikatauluttamista. Ruoat valmistetaan valmiiksi sunnuntaisin, mikä helpottaa koko viikkoa. Koko viikko on tarkkaan suunniteltu, jolloin myös treeni mahtuu arkeen. Heidi haluaisi olla esikuvana perheellisille, ja motivoida muitakin liikkumaan. Kyse on pitkälti aikataulutuksesta ja tahdon voimasta! Heidi on taistelija luonteeltaan; yläasteikäisenä puhjennut anoreksia jäi ensimmäistä lasta odottaessa - tärkeysjärjestykseen nousi enismmäiseksi nyt hyvinvointi ja terveys, myös lasten vuoksi.


Heidi rakastaa tällä hetkellä...