Artikkelit

IFBB BIKINI FITNESS | KISAPREPPI

IFBB kisakausi on kovassa käynnissä, kohta Suomessa jälleen karsinnat SM-kisoihin ja sitten Lahden Fitness Expo. Miten valmistaudun syksyn kisoihin? Kysymys, jonka kuulee melko usein näin kisaprepin aikana. Minkälainen on bikini fitness -kilpailijan kisapreppi?

On tuplasti kyllä rennompaa, kun pohjalla on jo yhdet kisat. Sitä osaa jotenki ottaa henkisesti rennommin vaikka, fyysisesti tekeekin kovempaa duunia.

Päivät on pitkiä ja täynnä touhua. Aamun aloitan aamuaerobisella, joka kestää 30minuuttia. Sen jälkeen on 10minuuttia vatsoja eri vatsalihasliikkeiden muodossa. Tämän jälkeen syön puuroa ja protskua, aamun kohokohta!

Herään aamuisin puoli seitsemän aerobiselle ja sitten siitä suoraan aamuvuoroon. Työpäivät voi venyä tosi pitkiksi, joten ruokaa on varattava mukaan!! Suoraan töistä suuntaan omalle salille. Työmatkat, ja salimatkan, kuljen pyörällä. Matkoihin menee noin 15minuuttia. Hyvää lämmittelyä ennen treenejä, jotka kestääkin sen yli tunnin, sekä vielä venyttelyt päälle.

  • Aamuaerobista on 6 kertaa viikossa, vatsat tehdään joka päivä.
  • Iltaaerobista on 6 kertaa.
  • Vielä yli tunnin salitreenit päälle 6 kertaa viikossa.

Lepopäivän pidän aina sunnuntaina, jotta ehdin olemaan mahdollisemman paljon lasten kanssa. Sunnuntaisin myös teen viikon ruoat illalla kun lapset nukkuvat (joita on muuten 4…). Näin päivät menevät suunnitellusti ja nukkuakkin ehdin 6-7 tuntia. Päikkäreistä voi vain haaveilla.. 🙂

Mitä teen sitten kisojen jälkeen? Kisojen jälkeen meinaan olla perheen kanssa ja tärkeintä on olla lasten kanssa. Meinaan jatkaa salilla käymistä, ja tietenkin jakaa terveellistä ruokavaliota ja elämän tapoja. Mutta meinaan myös herkutella ja tehdä asioita joita nyt kisadietilla ei ole vaan voinut tehdä/ehtinyt/jaksannut.

DSC_4331

Ei tagejaHeidi Höglund

Heidi Höglund

Mass Ambassador

Heidi valmistuu tuleviin kilpailuihin kokkina työskentelyn ohella. Heidi kuuluu monien muiden MAss Ambassadorien tapaan Team Beyond Belief -kisatiimiin. Heidi on neljän lapsen äiti, joista yksi on koulun juuri aloittava, toiset vielä pieniä ja välillä 2-6 v. Heidi asuu perheineen Paraisilla. Arki vaatii todellista aikatauluttamista. Ruoat valmistetaan valmiiksi sunnuntaisin, mikä helpottaa koko viikkoa. Koko viikko on tarkkaan suunniteltu, jolloin myös treeni mahtuu arkeen. Heidi haluaisi olla esikuvana perheellisille, ja motivoida muitakin liikkumaan. Kyse on pitkälti aikataulutuksesta ja tahdon voimasta! Heidi on taistelija luonteeltaan; yläasteikäisenä puhjennut anoreksia jäi ensimmäistä lasta odottaessa - tärkeysjärjestykseen nousi enismmäiseksi nyt hyvinvointi ja terveys, myös lasten vuoksi.


Heidi rakastaa tällä hetkellä...