Artikkelit

MEN’S PHYSIQUE -KILPAILIJAN SELKÄTREENI

IFBB Men’s Physique -sarjan kilpailut lähestyvät hurjaa vauhtia ja treenit kovenevat. Tässä ote selkätreenistä, jolla saa hyvän ja monipuolisen treenin koko selälle. Muista tehdä selkäliikkeitä mahdollisimman monipuolisesti, jotta jokaiset pienetkin lihakset pääsevät töihin!

SELKÄTREENI

Souda alkuun 5min, saat hyvän lämmön päälle ja yläkropan lihaksisto saadaan hyvin valmisteltua treeniin. Tee muutama lämmittelykierros ennen ”oikeaa treeniä” tekemällä ensimmäinen liike vaikka pienemmillä painoilla. Älä missään nimessä ryntää heti isojen painojen luokse, keholla kestää hetken lämmetä!

4×10 Leuanveto leveällä otteella

5×10 Maastaveto +10kg enemmän joka sarjaan

4×15 Ylätalja V-kahvalla eteen

4×12-15 Ylätalja lapiokahvalla eteen

4×12-15 Alataljasoutu V-kahvalla, vedon liikerata mahdollisimman alhaalla!

3×15 Suorin käsin alasveto köydellä taljassa

 

Tee kaikki toistot ja sarjat ensin, siirry vasta sitten seuraavaan. Tällöin ”väsytät” enemmän tiettyä treenattavaa lihasryhmää.

 

VAIHTOEHTO: Mikäli haluat keventää treeniä, voit toki pienentää painoja ja tehdä koko treenin kiertoharjoitteluna, jolloin teet aina yhden sarjan kerrallaan siirtyen seuraavaan liikeeseen pysähtymättä. Tämä on lihasmassatreeniä korkeasykkeisempää. Kulutus on monesti silti sama. 

Ei tagejaAntti Vähä

Antti Vähä

Mass Ambassador

Antti on 23 -vuotias Men’s Physique kilpailija, yksi Mass Ambassador joukon juniorikilpailijoista ja myöskin osa Team Beyond Belief -kisatiimiä. Ennen aktiivista salielämää, ja kehonrakennuksen ja -muokkauksen puolelle siirtymistä, Antti oli aktiivinen kamppailulajien harrastaja. Vastoinkäymisiäkin matkan varrelle on mahtunut; 2013 selkärikon myötä selkä leikattiin ja lääkärien ennusteet puhuivat vain kevyen liikunnan puolesta, ei lainkaan rankan, saati kilpailutasolla suoritettavan vaativan liikuntaharrastuksen puolesta. 2015 alkoi selän tehokuntoutus ja nyt takana on täysipainoista salitreeniää 1.5 vuotta. Antti kilpailee enismmäisen kerran juniorisarjassa lokakuussa 2016.


Antti rakastaa tällä hetkellä...