Artikkelit

OLYMPIA -VIIKONLOPPU 15-18.9.2016, LAS VEGAS

Olympia -viikonloppu tärähtää jälleen käyntiin Vegasissa tässä kuussa. Taatusti yksi suurimmista fitness- ja kehonrakennuksen tapahtumista koko vuonna. Tapahtuman järjestäjänä on IFBB, eli International Federation of Bodybuilding and Fitness. Mr. Olympia on alan halutuin ja tavoitelluin titteli. Kilpailuun pääseminenkin jo edellyttää huippumenestystä kuluneella kisakaudella.  Olympia on paitsi yksi tavoitellumpia alan kilpailuita, myös tilaisuus, jossa voi tavata oman idolinsa ja toki kierrellä järkyttävän suuria messualueita ympäri ostellen kaikkea tarpeellista treeniin ja keittiöön.

Kilpailun viralliset sivut

 

HALUTUIMMAT TITTELIT

Mr. Olympia tittelin ovat voittaneet muun muassa seuraavat ”kuninkaat”; Arnold Schwarzenegger, Lee Haney, Ronnie Coleman, Phil Heath ja Dorian Yates. Näistä kaikki ovat kahlunneet useamman tittelin putkeen. Usein valta vaihtuu vasta kun kehonrakennusura päättyy, sanotaan. Hallitseva mestari pysyykin siis ennakkosuosikkina niin kauan, kuin kisalavoille nousee.

Ms. Olympia on yhtä tavoiteltu titteli naisten puolella. Ritva ”Kike” Elomaa on nostanut Suomen kartalle voittamalla kilpailun vuonna 1981. Eniten voittoja naisten puolella on kahlinut menneinä vuosina Iris Kyle, Lenda Murray ja Corinna Everson.

Olympia -viikonlopun aikana toki nähdään myös monia muita IFBB:n sarjoja edellämainittujen ”kuningassarjojen” ohella.

OLYMPIAN AIKATAULUJA

Torstai

Olympia -viikonloppu starttaa jo 15.9 ”Meet the Olympians” -tapahtumalla, jossa tapahtuman kävijät voivat tavata idoileitaan. Monet urheilijat myyvät tapahtumissa signeerattuja tuotteita – jotkut jopa omia tuotesarjojaan, joita ovat menestyksen myötä päässeet lanseeraamaan. Jenkeissä vain kaikki on niin paljon isompaa.

Perjantai

Olympia Expo alkaa 16.9 klo 9.00 paikallista aikaa (VIP -liput omaaville). Olympian sivujen mukaan lippujen hinta tänä vuonna on 30 dollaria. Perjantain ohjelmassa nyrkkeilyä, voimanostoa sekä monia kamppailulajeja muiden lajien ohella. Perjantaina käydään myös voimamies kilpailut Olympia Strongman Challenge.

IFBB Pro -sarjan naiset Fitness, Bikini, Figure ja Women’s Physique – karsinnat & Bikini ja Fitness finaalit illalla

Lauantai

17.9 toki Expo jälleen käynnissä, mutta myös jälleen monipuolisesti eri lajeja. Illalla Olympia Victory Gaala ja viralliset after partyt!

IFBB Classic Bodybuilding & Men’s Physique – karsinta & finaali

IFBB Women’s Physique posing & palkintojen jako

IFBB Figure, 212 & Mr. Olympia finaalit

Sunnuntai

Sunnuntain 18.9 ohjelmassa Olympia Superstar Seminar -seminaari

31d212ea1d45d9c1ab0f3588ac9d500b_1200x672_acf_cropped

Ei tagejaNina Sarjolahti

Nina Sarjolahti

kolumnisti

Nina Sarjolahti on oma Mass kolumnistimme. Ninalla on taustalla niin fitness -kilpailuja, kuin telinevoimistelu-ura maajoukkuetasolla. Pitkään Massin riveissä toiminut kolumnisti-ekspertti, joka tarjoaa laajalti artikkeleita eri aihealueista sekä toki herkullisia reseptejä myös!