Artikkelit

PITÄISIKÖ PALKATA PERSONAL TRAINER?

Jokainen aloittaa varmaan treenaamisensa salilla joko netistä, tai ehkä jopa lehdestä, löydetyllä ohjelmalla. Tai sitten menee vaan salille ja tekee liikkeitä, joita kokee tarvitsevansa kehon muokkaukseen. Mutta mitäs sitten jos ”hurahtaa” tähän harrastukseen / elämäntapaan enemmänkin? Monella käy ehkä mielessä oman Personal Trainerin hankinta, kunnes alkaa miettimään kannattaako se, vai heitänkö vain suuria summia ”kankkulan kaivoon”. 

Personal trainerin palkkaaminen – hyötyä vai rahan tuhlausta?

Personal Trainereita on varmasti jokaisella salilla. Salit ja netti on pullollaan ihmisiä, jotka sanovat olevansa Personal Trainereita. Miten sitten löytää itselle se sopiva näiden kaikkien eri ihmisten joukosta? 
Hinnasta tai PT-koulutuksesta on vaikea sanoa, kuka on sinulle sopiva, tai asiansa osaava ammattilainen. Ainoa, mitä voit tehdä, on miettiä mitä itse PT:ltä haluat ja haastatella tarkkaan monia omiin kriteereihisi sopivia. Henkilöillä, jotka tekevät päätyökseen PT toimintaa, voivat toki hinnat olla korkeampia, mutta osa PT:stä tekee työtään sivutoimena, jolloin hinta voi olla hyvinkin huokea. 
 
Moni personal trainer myy erilaisia paketteja, mutta monelta PT:tä saat myös yksittäistunteja. Jotkut saattavat vetää sopimuksesta jopa lyhyen ”testitreeninkin”, jotta tutustut henkilöön ja hänen metodeihinsa, sekä toki persoonaansa, ennen kuin maksat kallista hintaa. 
 

Mihin Personal Traineria tarvitsee? 

 

  • Yksinkertaisimmillaan Personal Trainer kannustaa liikkumaan ja voi muokata ruokavaliotasi. 
  • Aloittelijan olisi hyvä oppia heti oikeat liiketekniikat. Itse et välttämättä huomaa väärää tekniikkaa mutta kokenut PT huomaa sen nopeasti!
  • Voidaan löytää korvaavia liikkeitä, mikäli henkilöllä on liikerajoitteita.
  • Ulkopuolinen palaute tekniikasta, metodeista ja kehityksestä on omaa näkemystä puolueettomampaa.
  • Personal Trainerin kanssa voidaan treenata turvallisesti myös omien mukavuusalueiden ulkopuolella.
  • Kokenutkin treenaaja hyötyy PT:stä, kun haluaa kehittyä lisää tai parantaa tekniikoitaan. 

 

Muista, että personal trainer nimike ei ole suojattu. Kuka tahansa voi kutsua itseään Personal Traineriksi. Internetistä saat paljon tietoa asiasta, ja voit lukea muiden kokemuksia jopa tietyistä valmentajista. Kysele, haasta ja vaadi vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin! Kyse on myös pitkälti henkilökemiasta, valitse siis oma trainerisi huolellisesti. 
Image3

Ei tagejaToni Lampinen

Toni Lampinen

Mass Valmentaja

Toni on valmentajamme Massin Suurin Pudottaja & Kasvaja -ohjelmien takana. Koulutettu Personal Trainer ja bloggaaja. Toni on 30-vuotias perheenisä, joka ei päästä itseään, tai treenattaviaan helpolla. Toni vetää paitsi suurta kampanjaamme ja treenejä, myös vierailee blogissamme kertoen syventävää tietoa treeneistä ja eri treenimetodeista. Varsinainen Massin tietopankki!


Toni rakastaa tällä hetkellä...