Artikkelit

SISU TREENIOHJELMA | VAIHTOEHTOINEN VATSALIHASTREENI

SISU -treeniohjelma ja kampanja on jo täydessä käynnissä. Tässä 8 viikon ilmaiseen ohjelmaan vielä yksi uusi treeniohjelma, jossa treenataankin nyt vatsalihaksia. Hei sixpack, tule näkyviin nyt!

Voit tehdä tämän treenin vaikkapa extratreeninä, jos ohjelma tuntuu liian helpolta, tai energiaa on vain enemmän kuin koskaan ennen! Toista liikkeet yksi kerrallaan ja siirry seuraavaan vasta, kun olet tehnyt kaikki liikkeen toistomäärät ja sarjat läpi. Tai vaihtoehtoisesti toki voit tehdä treenin myös kiertoharjoitteluna tehden kaikki liikkeet peräkkäin ja leväten vasta sen jälkeen. Yhden kierroksen jälkeen jatkat jälleen ensimmäisestä liikkeestä, ja toistat kaikki liikkeet ja toistomäärät peräkkäin.

 4 x 30s Sivulankku

Vahvistat tehokkaasti kylkiä ja keskivartalon tukilihaksistoa tällä liikkeellä. Toista liike 30s per puoli. Huolehdi siitä, että kehosi pysyy suorassa koko liikkeen ajan ja lantio ei taitu.
 sivulankku

Kiipeilijät 4 x 60s

Vaativa liike, mutta todella tehokas keskivartalon ja coren treenaamiseen! Rutistamalla huolellisesti polven saman puolen kyynärpäähän saakka, saat liikeen tuntumaan tehokkaasti myös kyljissä ja vinoissa vatsalihaksissa. Voit tehdä liikkeen myös sivulle, mikäli polvi ei ulotu muuten kyynärpäähän saakka.
kiipeilijät
 

4 x 60s Vatsarutistus pallolla

Pidä huolta, että jalkaterät pysyvär maassa tiukasti kiinni koko liikkeen ajan ja ettei polvet siirry yli kantapäiden kohti varpaita. Vältä nykimästä niskaa tai päätä käsilläsi, vaan tee liike vatsalihaksista!
vatsarutistus

4 x 60s Vatsarutistus 

Pidä huolta, että selkäranka pysyy maassa kiinni koko liikkeen ajan. Vältä nykimästä niskaa tai päätä käsilläsi, vaan tee liike vatsalihaksista!
vatsarutistus

4 x 60-90s Kierrot istuen

Pidä huolta, että molemmat pakarat pysyvät maassa kiinni koko liikkeen ajan. Tee hallittu kierto sivulle joko ilman painoa tai painon kanssa. Älä päästä vastalihasten tukea ja jännistystä herpaantumaan, jotta suojaat rankaasi!
russian twist

Ei tagejaNina Sarjolahti

Nina Sarjolahti

kolumnisti

Nina Sarjolahti on oma Mass kolumnistimme. Ninalla on taustalla niin fitness -kilpailuja, kuin telinevoimistelu-ura maajoukkuetasolla. Pitkään Massin riveissä toiminut kolumnisti-ekspertti, joka tarjoaa laajalti artikkeleita eri aihealueista sekä toki herkullisia reseptejä myös!