Reseptit

KANAVARTAAT & PAISTETTU KOOKOSRIISI

Tämä resepti on luotu tukemaan SISU -treeniohjelmaasi. Voit muokata tätä reseptiä pysyen kuitenkin suunnilleen samoissa ravintoarvoissa. Voit vaihtaa kanan kalaan ja maustaa sen vapaasti vaikkapa thai -tyyliin, tai voit nauttia kanan sijaan kalkkunaa, joka on todella vähärasvainen liha, tai toki käyttää punaista lihaa, kunhan pitäydyt vähärasvaisissa lihoissa.

Löydät 8 viikon SISU -treeniohjelman Massin etusivulta! Ohjelma on kokonaisuudessaan täysin ilmainen!

KANAVARTAAT & PAISTETTU KOOKOSRIISI

Annosta
2 annosta

Ainesosat

  • 1dl - rasvatonta jogurttia/kreikkalaista jugurttiamarinadi
  • 1kpl - murskattu valkosipulin kynsimarinadi
  • 1rkl - sitruunan mehuamarinadi
  • tl - steviaa/hunajaa/agave -siirappiamarinadi
  • tl - chilijauhettamarinadi
  • tl - grillimaustetta tai maustesekoitustamarinadi
  • 1tl - Myprotein kookosöljyämarinadi
  • 1tl - inkivääriämarinadi
  • tl - merisuolaamarinadi
  • g - kananrintaa
  • 2kpl - kananmunan valkuaista
  • 1kpl - keltuainen
  • 1tl - Myprotein kookosöljyä (puolet kanalle, puolet riisiin)
  • 2dl - riisiä
  • 1tlk - rasvatonta/vähärasvaista kookosmaitoa

Valmistusohjeet

  1. Lisää 9 marinadiainesta minigrip -pussiin tai vastaavaan. Sulje pussi ja sekoita seos. Lisää kanan palat marinadiin ja laita pussi kanoineen yöksi marinoitumaan jääkaappiin (tai vähintään 8h).

  2. Esilämmitä uuni 175´C.

  3. Lämmitä 1 kupillinen vettä ja lisää riisi kiehuvaan veteen. Lisää kookosmaito ja vettä tarpeen mukaan.

  4. Lisää yön yli marinoidut kanat vartaihin (2-3kpl).

  5. Kuumenna kookosöljy pannulla ja paista paistopinnat kanoihin. Anna ruskistua joka puolelta.

  6. Siirrä vartaat uuniin käärien ne tiiviisti folioon. Kaada neste pannulta mukaan kääreeseen.

  7. Kypsennä 10min.

  8. Poista sillä aikaa vesi riisikattilasta.

  9. Vartaiden kypsennettyä uunissa, lämmitä pannulla kookosöljy ja lisää kananmunat pannulle. Kun seos on hieman hyytynyt ja väri alkaa vaalentua, lisää mukaan riisi ja mausta maun mukaan tarvittaessa suolalla. Sekoita koko ajan ja anna kananmunaseoksen tarttua riisiin ja kypsentyä.

  10. Tarjoile kookosriisi kanavartaiden ja salaatin/kasvisten kanssa. Koristele sitruunaviipaleilla.

Ei tageja



Nina Sarjolahti

Nina Sarjolahti

kolumnisti

Nina Sarjolahti on oma Mass kolumnistimme. Ninalla on taustalla niin fitness -kilpailuja, kuin telinevoimistelu-ura maajoukkuetasolla. Pitkään Massin riveissä toiminut kolumnisti-ekspertti, joka tarjoaa laajalti artikkeleita eri aihealueista sekä toki herkullisia reseptejä myös!