Archive

3 Vinkkiä Aloittelijan Meal Preppiin

3 Vinkkiä Aloittelijan Meal Preppiin

Valmistautuminen on avain jokaiseen elämässä vastaantulevaan tavoitteeseen – ja kun kyse on terveydestä ja urheilusta, voi tavoitteesi olla minkälainen tahansa! Olipa tavoitteesi fitness -kilpailuun osallistuminen, tai vain muutaman kilon tiputtaminen, on valmistautuminen tärkeässä elementissä tuon tavoitteen saavuttamisen kannalta.
Etenkin urheilussa on tärkeä muistaa, että tavoitteidesi saavuttamiseksi kyse ei ole vain liikkumisesta. Oikea ravinto on avain siihen, että pääset tavoitteeseesi. Kuvittele tilanne, että haluat lähteä ajelulle autollasi, mutta tankissa ei ole bensaa. Sovella samaa ajattelutapaa kehosi kanssa. Keho vaatii ravintoa, se on ikäänkuin polttoainetta kehollesi. Älä siis unohda oikeanlaisen ravinnon tärkeyttä!


MEAL PREPIN HYÖDYT
Aterioiden suunnittelu on hyödyllistä. Sen avulla:

✓ Pääset rutiiniin kiinni

✓ Säästät paljon aikaa keittiössä

✓ Estää sinua sortumasta epäterveellisiin valintoihin (muista, että kun olet nälkäinen, kehosi suorastaan huutaa hiilihydraatteja!)

–> Tiedämme sen, että kun ruokahimo yllättää, on siitä todella vaikea päästä eroon. Meal prep auttaa sinua juuri tällaisissa tilanteissa. Ruoka on valmiina odottamassa ja syöt takuuvarmasti juuri sitä, mitä sinun pitääkin.

On kuitenkin tärkeä muistaa, että jos et syö sellaista ruokaa, mistä oikeasti pidät, tulee meal prep jossain vaiheessa lopahtamaan. Älä siis pelkää kokeilla erilaisia vaihtoehtoja. Meal prepin ei tarvitse tarkoittaa pelkästään kanaa ja parsakaalia joka päivä.
Tässä artikkelissa käymmekin läpi tapoja jotka helpottavat ruokien suunnittelua ja auttavat sinua pysymään päivittäisessä rutiinissasi!


#1 VALMISTA RUUAT ETUKÄTEEN

3 Vinkkiä Aloittelijan Meal Preppiin

Helpointa on valmistaa muutaman päivän tai jopa viikon ruuat etukäteen. Näin tiedät mitä syöt ja ruoka on vain lämmitystä vaille valmiina!

✓ Pakasta ruuat ja ota ne sulamaan edellisenä päivänä
✓ Varaa muutama tunti päivästä ruokien valmistukseen. Tee tästä osa rutiiniasi. Voit valmistaa ruuat esimerkiksi joka sunnuntai, jolloin ruuat ovat valmiina tulevalle viikolle.


#2 ÄLÄ TYYDY KYLMÄÄN RUOKAAN


On ikävää huomata, ettet ole syönyt lämmintä ruokaa moneen päivään. Monesti aloittelija tekeekin sen virheen, että kaikki ruuat kypsennetään jo valmiiksi. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla näin. Voit prepata ateriasi valmiiksi mutta kaiken ei välttämättä tarvitse olla kypsennettynä. Esimerkiksi:

✓ Sen sijaan, että keität puurosi jo valmiiksi, on parempi annostella hiutaleet etukäteen ja näin ollen sinun tarvitsee lisätä vain kuuma vesi, kun haluat syödä. Tämä toimii hyvin myös töissä. Nappaa aamupala purkissa mukaan ja nauti kuuma aamupuuro kun pääset töihin!


#3 ÄLÄ UNOHDA MAUSTEITA

 

Kuten sanottua, meal prepin ei tarvitse tarkoittaa salaatin puputtamista, tai iänikuista samaa kanaa ja parsakaalia. Vain mielikuvitus on rajana. Terveellisen syömisen ei todellakaan tarvitse tarkoittaa tylsää syömistä.
Kokeile siis ruokien maustamista. Tämä tuo jokaiseen ateriaan jotain uutta ja samalla opit löytämään itsellesi toimivia reseptejä.
Esimerkiksi yritten, balsamicon, valkosipulin, paprikan, pippurin ja chilin käyttäminen maustamiseen on enemmän kuin sallittua – ilman huolta siitä, että ateriastasi tulee epäterveellinen!


ESIMERKKI MEAL PREPISTÄ

 

Aamupala

– 30g kaurahiutaleita

– 1 kauhallinen Mass Heraproteiinijauhe

– 2 teelusikallista kreikkalaista jogurttia tai rahkaa

– 1 rkl hunajaa

– Kourallinen pähkinöitä ja rusinoita

Välipala #1

– Yksi banaani puolitettuna

– Yksi ruokalusikallinen maapähkinävoita

Lounas

– Salaattia kuskusin kera

– Kanaa/tofua balsamicolla maustettuna

Välipala #2

– Hummusta

– Paprikoita ja porkkanoita

Päivällinen

– Lohta sitruunan kera

– Paistettuja paprikoita/vihanneksia makusi mukaan/uunijuureksia


MEAL PREPIN 10 VAIHETTA

1) Ota muovirasiat esiin ruokia varten.

2) Kypsennä liha (tai muu proteiininlähteesi) ja mausta se.

 3) Kun liha kypsenee, annostele puurohiutaleet valmiiksi muovirasioihin.

 4) Pilko kasvikset, salaatit ja välipala-aineet valmiiksi.

5) Annostele kasvikset ja välipalat muovirasioihin ja kypsennä muut kasvikset/juurekset.

6) Annostele hummus ja lisukkeet valmiiksi joko samaan tai erillisiin astioihin.

7) Laita banaani valmiiksi laukkuun. Maapähkinävoin voit laittaa pieneen rasiaan valmiiksi.

8) Kun kasvikset/juurekset ovat kypsyneet, annostele ne rasioihin.

9) Laita proteiininlähteesi samaan rasiaan kypsennettyjen kasvisten kera.

10) Kun olet saanut kaiken valmiiksi, laita rasiat jääkaappiin ja pakastimeen ja rentoudu! Ruuat ovat valmiina ja olet yhden askeleen lähempänä tavoitettasi!


3 Vinkkiä Aloittelijan Meal Preppiin
Muista siis:
✓  Mausta ruokasi
✓  Älä tyydy kylmiin aterioihin
✓  Kokeile uusia reseptejä rohkeasti

 

Ei tagejaAnnika Ekqvist

Annika Ekqvist

Mass Ambassador

Annika on 24-vuotias liikunta-addikti, joka nauttii “adrenaliiliryöpyistä”, joita kova treeni saa aikaan. Annika kuuluu monien muiden MAss Ambassadorien tapaan Team Beyond Belief -kisatiimiin. Kipinä fitnessiin syttyi v. 2010, tavoitteellinen treenaaminen alkoi v. 2015. Ja ensimmäiset kisat Annika kisasi keväällä 2016. Kisa oli menestys ja se todellinen palo lajia kohtaan syttyi. Urheilullisen elämäntavan lisäksi Annika opiskelee viimeistä vuotta terveydenhoitajaksi ja on töissä lastenkodissa. Annikan somekanavissakin näkyy muut kiinnostuksen kohteet hyvin; Annika rakastaa liikuntaa, ruokaa, aurinkoa, matkustamista, sekä kaikkea mikä saa hänet nauramaan. Hyvää mieltä ja liikkumisen iloa siis!


Annika rakastaa tällä hetkellä...