Archive

Omenaviinietikan Hyödyt

Monta vuotta sitten silloinen valmentajani suositteli aina meille kilpailijoille omenaviinietikkaa kerran päivässä, että pysytään terveenä.
Siitä asti olen tehnyt niin kuin hän sanoi ja joka aamu sekoittanut reilun ruokalusikallisen verran omenaviinietikkaa lasilliseen vettä.
Siinä on ollut vaikutus, sillä joskus kun tuntuu että on tulossa kipeäksi ja ottaa annoksen, niin vähän ajan päästä alkaa jo tuntumaan paremmalta.
Tätä asiaa on tutkittu ja todettu että omenaviinietikka on erittäin hyödyllistä moneen aiheeseen ja tässä niistä muutama.

Omenaviinietikassa oleva happo tappaa mikrobeja ja bakteereja. Omenaviinietikassa on muun muassa tanniineja. Tanniinit eli kasvifenolit toimivat kasveissa antioksidantteina, jotka estävät mikrobien ja bakteerien lisääntymistä. Tanniinit estävät myös rasvojen härskiintymisen.
Omenaviinaetikalla on antiseptinen ja antibioottinen vaikutus. Antiseptinen käsite tarkoittaa pieneliöiden tuhoavaa vaikutusta. Antibiootti tappaa bakteereja, sekä joitakin viruksia, sieniä ja loisia.
Omenaviinietikan säännöllinen käyttö antaa suojaa monille bakteeri- ja virusperäisille taudeille.
Tietysti terveellinen elämäntapa, syönti ja nukkuminen on kaiken a ja o mutta joskus ne pöpöt iskee silti ja silloin omenaviinietikasta voi olla hyötyä.

Raudanpuutteenanemian ehkäisyssä omenaviinietikka on todella tehokas. Omenaviinietikassa on rautaa, b-12 vitamiinia ja foolihappoa, jotka ehkäisevät anemiaa (raudanpuutostila) ja kaiken lisäksi nämä ravintoaineet ovat omenaviinietikassa helposti sulavassa sekä imeytyvässä muodossa siksi omenaviinietikan rauta imeytyy hyvin elimistöön.

Omenaviinietikassa on luonnollisia aineita, jotka polttavat ihonalaisia rasvasoluja sekä aktivoivat aineenvaihduntaa. Omenaviinietikka auttaa painon pudotuksessa ja varsinkin silloin kun liikut säännöllisesti (poltat kaloreita) ja syöt muutenkin terveellisesti sellaisia ruokia, jotka eivät lihota. Ja tämä on minulle tosi hyvä kun kilpailen painoluokitetussa lajissa!

Omenaviinietikan hyödyllisiä vaikutuksia:

Omenaviinietikka helpottaa vatsavaivoja, helpottaa kurkkukipua, auttaa nikotteluun, helpottaa yskää, ripulia ja astmaa. Etikka auttaa ehkäisemään korvatulehduksia (sivele etikkaa korviin). Viinietikka puhdistaa myös elimistöä. Hyvä vaikutus elimistön happo-emästasapainoon. Aineenvaihdunnan vilkastuminen. Auttaa pitämään veren notkeana, jolloin veri kulkeutuu pienempiinkin suoniin. Laskee verenpainetta. Auttaa poistamaan verisuonten hyytymiä. Syöpäriski pienenee. Estää ja viivyttää osteoporoosia. Vähentää selluliittia. Auttaa aivoja suojautumaan ikääntymiseltä. Estää hilseen muodostumista, kaljuuntumista sekä päänahan kutinaa. Auttaa pehmittämään kireitä, kipeitä ja särkeviä lihaksia.

Omenaviinietikka poistaa soluista haitallisia sekä myrkyllisiä aineita. Omenaviinietikka liuottaa kalkkeutumia verisuonten seinämistä sekä auttaa ehkäisemään veritulppien ehkäisemistä. Omenaviinietikka parantaa vastustuskykyä ja ihoa sekä mahahappoja. Omenaviinietikalla on hoidettu reumatismia, sydänsairauksia, korkeata verenpainetta, ihottumia, verisuonitauteja, ruoansulatushäiriöitä, nivelreumaa, tulehduksia sekä suonikohjuja.

Käykää Massin verkkokaupasta ostamassa laadukkaita tuotteita edulliseen hintaan alla olevasta linkistä!

Ei tagejaAmy Lyons

Amy Lyons

Kirjoittaja ja asiantuntija

A Northern bred gluten free foodie, weightlifting yoga enthusiast and green tea addict. Hobbies include: lifting heavy things for fun and taking selfies with my cats. Aiming to promote a healthy, mindful and positive lifestyle in the hope of inspiring others to do the same.