Artikkelit

Kehity Nopeammin Tauriinin Avulla

Kehity Nopeammin Tauriinin Avulla

Tiesitkö, että tauriinin avulla voit yltää parempiin tuloksiin kuntosalilla?

Tauriini on yksi niistä tärkeistä aminohapoista, mitä keho valmistaa itse. Sitä esiintyy elimistössä mm. lihaskudoksessa sekä aivoissa. Sen tuotanto on kuitenkin verrattain hidasta, ja voimakas lihasrasitus heikentää sitä entisestään. Tästä syystä ravinnosta saatavalla tauriinilla onkin paljon merkitystä merkitystä, kun treenaat paljon.

Kaikki lähtee aivoista

L-Tauriini toimii aivoissa viestintäaineena ja säätelee aivolisäkkeen hormonitasapainoa. Se säätelee myös lihasten, sydämen ja aivojen toimintaa. L-Tauriini onkin edellytys vastasyntyneen lapsen aivojen ja hermojen kehitykselle.

Runsaasti ominaisuuksia

Tauriinia voidaan käyttää tehostamaan treenejä, sillä se lisää energiaa sekä parantaa suorituskykyä. Sen lisäksi sillä on iso merkitys hyvän keskittymiskyvyn ylläpitämiseen. Tauriini edistää myös kuona-aineiden, haitallisten tulehdustekijöiden, sekä huonon kolesterolin poistamista kehosta.

Parannuskeino vaivoihin

Tauriinia käytetään hoitomuotona ikäihmisen näön heikkenemiseen, koska sitä esiintyy luonnostaan runsaasti silmien verkkokalvoilla. Tauriinia voidaan hyödyntää myös ahdistuksen, paniikkihäiriön sekä hermojännityksen lievittämiseen.

Ei näyttöä haittavaikutuksista

Mikä parasta, tauriinilla ei tiedetä olevan mitään haittavaikutuksia! Siksi sen lisäämistä voi kokeilla suurinakin annoksina, jolloin sen tarve on helpommin arvioitavissa. Ylimääräinen tauriini erittyy virtsan mukana elimistöstä pois, joten sitä voi käyttää surutta maksan, sapen ja aivojen puhdistukseen.

Artikkelit

Mass Urheilulisäravinneopas Aminohappoihin

2018-02-23 11:00:42Kirjoittanut Jack Mann

Ei tagejaNina Sarjolahti

Nina Sarjolahti

kolumnisti

Nina Sarjolahti on oma Mass kolumnistimme. Ninalla on taustalla niin fitness -kilpailuja, kuin telinevoimistelu-ura maajoukkuetasolla. Pitkään Massin riveissä toiminut kolumnisti-ekspertti, joka tarjoaa laajalti artikkeleita eri aihealueista sekä toki herkullisia reseptejä myös!