Sorry, unfortunately this product is currently out of stock

Whole Psyllium Husks

Kuidun lähde, ihanteellista lisättynä pirtelöön

  • Kasvissyöjä
  • Vegaani
  • Gluteeniton
EUR 7.15
alkaen 7,15 €

Loppuunmyyty

Myprotein Psyllium Husks psyllium hiutaleet on valmistettu psyllium kasvin siemenen ulkokuoresta. Ne ovat luontainen kuidun lähde ja etenkin leivonnassa hyvinkin suosittu “sitkoa” aikaansaava tuote. Se toimii gluteenin lailla, siksi onkin gluteenittomassa leivonnassa hyvin suosittu. Sitä käytetään erityisesti juuri proteiinileivonnaisissa ja esimerkiksi kakuissa tai hyydykkeissä, joihin kaivataan tukea, sitkoa tai rakennetta ilman kermaa, gluteenia tai vaikka rasvaisia tuorejuustoja. Leivonnaisista, joissa käytetään psylliumia, tulee monesti hyvin kuohkeita, meheviä ja vähemmän murenevia!

Hiivaleivonnaisissa psylliumin voi lisätä hiivan mukaan seisomaan noin 10 minuutiksi (noin 1-2rkl/l taikinaa), minkä aikana se turpoaa ja hyytelöityy. Leivinjauheen kanssa leivottaessa psylliumin voi sekoittaa suoraan jauhoihin (noin 1tl/dl jauhoja). Psyllium on hajuton ja mauton. Psylliumia käytettäessä, jos siitä ei ole mainintaa ohjeessa /respetissä, voi jauhojen määrää vähentää 10-30%, siispä saat leivonnasta kuiturikkaampaa ja kevyempää!

Psylliumin siemenet ovat todella kuiturikkaita, ne turpoavat veteen liotettuna, minkä vuoksi psylliumia nauttiessa tuleekin huolehtia, kuten muunkin kuidun kanssa, riittävästä veden saannista.

Vamistettu tehtaassa, jossa käsitellään maitoa, soijaa, kananmunia, gluteenia ja niistä valmistettuja tuotteita.

Hyödyt
  • erinomainen kuidun lähde
  • erinomainen leivontaan gluteenin sijaan
  • tuomaan koostumusta ja sitkoa
  • mehevämpi ja vähemmän mureva koostumus leivonnassa

Lisää 2.5g 300-350ml vettä tai muuta nestettä ja sekoita. Mitä vähemmän nestettä, sitä enemmän koostumus muistuttaa hyytelöä.

Kokonaiset psyllium kuoret (husks) 100%.

Per 10g:
Energiaa: 37.8cal
Proteiinia: pieni määrä
Hiilihydraatteja 8.9g
Kuitua: 7.4g
Kalsium: 30.0mg
Rauta: 180.0mcg

Asiakasmielipiteet

Ei arvioita.

Kirjoita arvostelu ja osallistu 100€ tuotepaketin arvontaan