Tuotevalitsin

Tahdotko pudottaa painoa? Parantaa kestävyyttä? Kasvattaa lihaksia? Oikean treeni- ja ruokaohjelman määritteleminen voi olla haastavaa. Mass tuotevalitsimen avulla ohjelman määrittäminen on helppoa ja nopeaa! Määrittele lähtökohtasi ja tavoitteesi alla olevien säätimien avulla niin tuotevalitsin määrittelee sinulle tavoitteitasi parhaiten vastaavan treeni- ja ruokaohjelman.

Proteiinilaskuri

Proteiinimäärän tarve on aina yksilöllinen. Keho käyttää vain X määrän proteiinia, loppu ei imeydy vaan varastoituu. Liiallinen proteiininsaanti ei ole tällöin hyväksi. Turvonnut, nesteinen tai muuten täysi olo voi kertoa liiallisesta proteiinin saannista. Mikäli haluat pitää painokertoimen >1.25, olisi suositeltavaa jakaa proteiinimäärä pieniin eriin ja nauttia pienempiä annoksia useasti päivän aikana. Tällöin ”ylimääräinen” proteiini ei varastoidu, vaan usein tulee käytettyä kokonaisuudessaan kehossa.

Kerro painosi painokertoimella liikuntatason/tavoitteen mukaisesti. Parhain, ja sinulle sopivin määrä, löytyy usein kokeilemalla. Tällöin voit pitäytyä X määrässä proteiinia 1-2vkoa, seurata tuloksia ja oloa, ja tehdä päätelmät sen mukaan.

Naiset voivat pitäytyä painokertoimen alarajoilla tai valita pienemmän painokertoimen, miesten proteiinintarve on usein suurempi, Jolloin miehet voivat valita suuremman painokertoimen.

Vähäinen liikunta, painokerroin 1 Arkiliikunta, painokerroin 1-1.25 Aktiiviliikkuja, painokerroin 1.25-1.5 Raskas liikunta, 1.5-2.5 Lihasmassan lisäys/raskas painoharjoittelu, painokerroin 1.5-2.5