Vitamiinit

13 tulokset

Monet tietävät vitamiinien nauttimisen tärkeyden, mutta harva saa kuitenkaan riittävästi näitä tärkeitä ainesosia ruoastaan! Etenkin treenaajalle vitamiineista ja mineraaleista huolehtiminen onsuper tärkeää.

MIKSI TREENAAMINEN LISÄÄ VITAMIINIEN TARVETTA?

Vitamiinit ja mineraalit ovat ensiarvoisen tärkeitä kaikille kovaa treenaaville. Treenatessa sekä vastustuskykysi heikentyy hetkellisesti, että menetät myös hikoilun myötä runsaasti nestettä ja mineraaleja. Menetetyt ravintoaineet tulee korvata pikimmiten! Helpoin tapatähän tarkoitukseen on varmistaa riittävä vitamiininen saanti joko lisäravinteiden muodossa, vaikka töissä tai reissussa, tai huolehtia todella värikkään monipuolisesta ruokavaliosta.

VITAMIINIT JA YLEINEN HYVINVOINTI

Huolehtimalla riittävästä vitamiinien ja mineraalien saannista, pysyt terveempänä ja saat liikunnassa myös tuloksia nopeammin. Mineraalit ovat tärkeitä myös palautumisessa, aineenvaihdunnassa ja solutason tasapainossa. Mineraalit pitävät myös huolta luustostasi, joka joutuu koville kovassa rasituksessa. 

Vitamiinit taas ovat tärkeitä kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille, sekä useat vitamiinit yhdessä toimivat paremmin kuin yksittäin. Ainesosat ja ravinteet ruoistakin imeytyvät monesti paremmin kuin huolehditaan monipuolisesta vitamiinien saannista.

MITEN VALITA VITAMIINIT?

Se, mitä vitamiineja ja mineraaleja kukin tarvitsee riippuu toki ruokavaliosta, myös kulutuksesta ja treeniolosuhteista. Kovaa treenaava tarvitsee enemmän ja laajemmin vitamiineja kuin vähemmän liikkuva. Monivitamiini on helppo tapa varmistaa monien tärkeiden vitamiinien saanti, samoin erilaiset viherjauhesekoitukset, muun muassa maukas Myprotein Nutri-Greens. 

Mitä enemmän hikoilet, sitä enemmän mineraalejaja kivennäisainieta tarvitset. Myös iän myötä tiettyjen vitamiinien tarvelisääntyy huomattavasti. Etenkin D-vitamiinin tarve tällöin on hyvinkin merkityksellinen. D-vitamiinia tarvitsemme pimeässä pohjolassa asuessamme jo muutenkin enemmän! 

Monet vitamiinit toimivat yhdessä paremmin; d-vitamiini ja kalsium, natrium ja kalium, B12 –vitamiini ja folaatti, sinkkija kupari sekä niasiini ja trypofaani.

Järjestä:

Products